Min sjukdomshistoria del 2

När jag började som frisör 2014 efter utbildningen. Fick jag återigen ett stort skov, långa dagar på jobbet där man ständigt stod upp på ett betonggolv fick dessutom allting att kännas värre. Började då gå till en annan sjukgymnast i närheten av där jag jobbade. Där kände jag skillnad, han lärde mig hitta mina muskler i magen framför allt och lärde mig hur jag själv skulle aktivera dem i olika övningar. Detta har jag använt otroligt mycket i min egen träning och jag skulle vilja säga att han gjorde stor skillnad för min träning och hälsa. (Samt hur jag lär ut träning till mina gymnaster. Att förstå det man gör, gör att man enklare kan rätta sina fel själv. Kroppskontroll och kroppsförståelse är det jag jobbar mest med hos mina gymnaster.) Jag slutade att gå till den sjukgymnasten när jag bytte jobb det blev för långt att åka och jag hade lite väl mycket annat i schemat, det kändes inte längre nödvändigt att gå dit när jag inte hade lika ont. Men jag fortsatte att göra mina övningar om än inte lika regelbundet som jag borde ha gjort.

Våren 2015 började jag få hemska magsmärtor, jag åkte mellan olika läkare och specialister men fick inga ordentliga svar. Min gynekolog hittade cystor på äggstockarna som hon trodde kunde ligga bakom smärtorna. Vi avvaktade för att se om de växte eller om de skulle försvinna av sig själva som de borde. Varje gång jag kom tillbaka hade de bytt plats eller krympt en aning men de var aldrig helt borta. Gynekologen valde ändå att avvakta för att se om de skulle försvinna

Ca 9 månader senare flyttade jag till franska alperna och levde livet ryggen mådde bättre än vad den har gjort på länge tack vare att skidåkningen blev en del av min vardag, jag rörde mig mer än vad jag hade gjort på länge men hade ändå fortsatta magsmärtor som dessutom hela tiden blev värre. En dag när jag hade riktigt j**** ont så skickade min chef iväg mig till en läkare i byn. Han sa att det kunde vara en av tre saker

  1. Mina cystor hade tillslut spruckit
  2. Cystorna hade vridit sig runt äggstockarna
  3. Min blindtarm var inflammerad.

Eftersom det var sent på kvällen hade provlabbet stängt så han kunde inte göra de testerna han skulle vilja, han skickar istället hem mig och ber mig återkomma morgonen där på. Över kvällen blir smärtorna värre och värre och jag har svårt att hålla mig vaken och somnar till medans min chef försöker prata med mig. Hon väljer då att köra mig till närmaste sjukhus som ligger 40 minuter bort ifall att min blindtarm höll på att spricka.

På sjukhuset händer en massa konstiga grejer men det är en helt annan historia, hur som helst så hämtar en kollega mig på sjukhuset några dagar senare med en blindtarm mindre i kroppen. Jag tänker såklart att nu kommer jag slippa smärtorna nu kommer jag inte längre ha ont. Så är dock inte fallet, några månader senare och jag har fortfarande ont i magen. Jag går till vårdcentralen här hemma i Sverige och får träffa en underbar läkare som tar mig på allvar, för vad som känns som första gången. Hon tror på mig och det jag säger och tar prover och kollar verkligen hela kroppen. Vi testar för allt från gluten till salmonella till konstiga bakterier och massor av andra tester för magen. Hon skriver ut jättebra allergimediciner som gör att jag nästan får en normal vår, nästan. Jag får även göra astmatest för att se om jag har astma eller om den bara yttrar sig under pollensäsong. Hon skickar mig på röntgen för att kolla ländryggen och lungorna och sedan vidare på magnetröntgen av ländryggen för att kolla in det som kunde eventuellt vara Bechterew.

Nu inväntar en spirometri på lungorna för att se varför jag har en minskad lungkapacitet och tid hos reumatolog och en annan sjukgymnast på deras avdelning för att följa upp på Bechterew och förhoppningsvis få den hjälp jag behöver. Som ni förstår så är högkostnadskortet väl använt under det senaste året och med alla fortsatt besök hos sjukgymnasten och reumatologen lär det fortsätta vara det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s